Segédanyagok

Az alábbi, letölthető segédanyagok az online iskolai önértékelés elvégzését segítik. Két háttérkérdőívet készítettünk a tanárok és a tanulók véleményének összegyűjtésére. Minden iskola maga dönti el, hogy használja-e ezeket.

Tanári kérdőív
Tanulói kérdőív
Kitöltési útmutató
A kitöltési útmutató az online kérdőív és a háttér kérdőívek használatához ad segítséget.
Prospektus
A prospektus az önértékelési eszközről tájékoztat.

Az eLEMÉRÉS tanulságai

Azt tapasztaljuk, hogy sok iskolában nagyon komolyan vették ezt a munkát, és az alábbi módszerek közül egyet vagy többet is alkalmazva végezték el:

  • tantestületi értekezleten kivetítették az állításokat, és közösen döntöttek az értékekről
  • tanári és tanulói kérdőívek összesítése után egy kis csoport végezte az online értékelést
  • munkaközösségek értékeltek, ezt megvitatták, egyeztették egy tantestületi értekezleten
  • interjúkat készítettek tanárokkal és tanulókkal, majd egy kis csoport végezte az önértékelést
  • területenként egy-egy csoport végezte az értékelést a vélemények összegyűjtése és a bizonyítékok áttekintése után
  • a mérés részeként tanulókkal és tanárokkal (egyenként, nem összesítve) kitöltették az online kérdőíveket, és ezek automatikusan összesített eredményét figyelembe vették az értékek megadásánál.

Ahol a fenti módon történt az önértékelés, ott sokkal nagyobb a reális eredmény esélye, lehet rá építeni, és ismételt mérésekkel követni lehet, hogy megvalósul-e a kívánt és tervezett fejlődés. Mivel a mérés eredményét az iskolán kívül senki nem látja, nincs értelme a kozmetikázásnak.

Kérjük, hogy gondolják át, s ha eddig nem tették, szélesebb körben is vitassák meg az önértékelést, építsenek rá, használják az informatikai stratégia sablont, amelyet a Tudástár Tervezés menüpontjában találnak. Írjanak stratégiát a mérés alapján, és kövessék annak megvalósulását. A rendszer lehetővé teszi, hogy az egyes mérések eredményét összehasonlítsák, illetve hogy megnézzék, hogy áll az iskola az országos átlaghoz képest.

Minden évben új felhívással jelentkezünk, eLEMÉR napján, február 28-án újabb pillanatkép készül az egy évnél frissebb adatokból, de a rendszer addig is az Iskola szolgálatára áll, használják bátran! Hasznos és reális önértékelést kívánunk! Szívesen segítünk.

Budapest, 2016. február 4.

eLEMÉR és munkatársai

You can leave a response, or trackback from your own site.

Szóljon hozzá!


Free WordPress Themes Design by New WordPress Themes | Thanks to Insurance and Home Insurance